WALKING FLOOR

Tevens wordt er voor losgestorte producten gebruik gemaakt van walking floors. Heijra Transport B.V. heeft in totaal acht walking floors tot haar beschikking. Deze opleggers hebben een capaciteit van 68m3 tot 85m3, hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor het vervoer van losgestorte producten met een groot volume. Hierbij kan men denken aan diverse groenten en agrarische producten:

  • Wortelen
  • Schorseneren
  • Mais
  • Gras
  • Potgrond
  • Veevoer

Het voordeel van deze opleggers is dat men horizontaal kan laden en lossen. Doordat ze voorzien zijn van een schuifvloersysteem gaat zowel het laden als lossen zeer makkelijk. Een volledige vracht van 85m3 is in ongeveer vijftien tot twintig minuten gelost. Door deze werkwijze kunnen wij zelfs in een hal van vier meter hoog lossen.

Vier van de vijf walking floors zijn uitgerust met een eigen reinigingssysteem. Tevens zijn meerdere walking floors in het bezit van AGR en GPS, voor zowel Nederland als België. Dit is belangrijk voor het vervoeren van compost.

Schuifvloersysteem

Om zichzelf te kunnen lossen, maken de walkingfloors gebruik van een bodem die bestaat uit vijftien latten. Door steeds per groep van vijf naar voren te schuiven en dan alle latten naar achter te schuiven, schuift de lading van de oplegger. De techniek wordt andersom ook toegepast, waardoor er een lading in de oplegger kan worden geschoven.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van losgestort transport? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij informeren u graag.